Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Qui és qui Carles i Jordi Grangel. Grangel Studio

Carles i Jordi Grangel. Grangel Studio

Fundat pels talentosos artistes barcelonins Carles i Jordi Grangel i descrit per ells mateixos com un “laboratori artístic”, aquest estudi català ha col·laborat amb molts dels grans de l’animació, entre els quals cal esmentar Steven Spielberg i Jeffrey Katzenberg, propietaris de DreamWorks, Tim Burton, geni creatiu responsable de diversos clàssics d’animació stop motion, Genndy Tartakovsky, reputat director de Sony Pictures Animation i Peter Lord, cofundador d’Aardman. 

Carles Grangel (Barcelona, 1963), anys abans de fundar el seu icònic estudi amb el seu germà Jordi, va començar treballant en el món del còmic, però aviat va decidir entrar en el camp de l’animació amb l’esperança de dissenyar i elaborar personatges propis. L’any 1989 es va unir a Amblimation, companyia londinenca d’animació que Spielberg llavors dirigia. Fou el llegendari director qui va escollir Grangel com a dissenyador de personatges per a la seva producció Rex, un dinosaurio en Nueva York (1993), i li va donar l’oportunitat de mostrar el seu talent al món. 

Des d’aleshores no ha deixat de col·laborar en tota mena de projectes estel·lars, entre els quals destaquen El Príncipe de Egipto, La Novia Cadáver, Kung-Fu Panda, ¡Piratas!, la recent Hotel Transilvania o l’extraordinari curtmetratge stop motion Periwig Maker, dirigit per Steffen Schäffler i narrat per Kenneth Branagh. El seu futur inclou noves col·laboracions amb estudis com Sony, DreamWorks o Laika Studios.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325