Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine

Magazine

elizabeth_ito_2.jpg

Entrevista amb Elizabeth Ito, creadora de Welcome To My Life

per Adrià Carande 05/07/2015

Durant aquest últim Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, hem tingut el privilegi d'entrevistar a una de les guionistes/storyboarders i directores més importants de "Hora de Aventuras", que recentment va desenvolupar el seu propi projecte per Cartoon Network, "Welcome To My Life"!

georgegendi2.jpg

Entrevista amb George Gendi, creador de Apple & Onion

per Adrià Carande 25/06/2015

Durant el Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, vam tenir l'oportunitat d'entrevistar aquest animador londinenc que, desprès d'uns anys com a storyboarder a Gumball, està treballant en la seva propia sèrie per a Cartoon Network! Gaudiu-ne!

danielchong1.jpg

Entrevista amb Daniel Chong, creador de We Bare Bears

per Adrià Carande 23/06/2015

Hem tingut la oportunitat d'entrevistar al creador de la nova sèrie de Cartoon Network, un veterà del departament d'història de Disney i Pixar que s'ha inspirat en el seu propi còmic per a desenvolupar un relat d'óssos que només volen encaixar a la societat. Seguiu llegint!

trazopixel.jpg

La animació ‘made in Spain’, protagonista a Annecy

per Animac Magazine 03/05/2015

La directora d'Animac, Carolina López, ha comissariat ‘Del trazo al píxel. Más de cien años de animación española’, un cicle antològic produït per el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Acción Cultural Española (AC/E). El cicle serà un dels plats forts del festival d'animació més important del món, a Annecy, França.

jgquintel2.jpg

Entrevista amb JG Quintel, creador de Historias Corrientes

per Adrià Carande i Xavier Manuel 23/04/2015

Aquest passat 2014, durant el festival d'Annecy, vàrem tenir la sort d'entrevistar el brillant creador JG Quintel, qui després d'un memorable paper com a director creatiu a "Las Maravillosas Desventuras de Flapjack" va poder crear la seva pròpia sèrie, la hilarant "Historias Corrientes".

rebeccasugar1.jpg

Entrevista amb Rebecca Sugar, creadora de Steven Universe

per Adrià Carande, Carolina López i Xavier Manuel 22/04/2015

El passat 2014, durant el festival d’Annecy, vàrem tenir la increíble oportunitat d'entrevistar una de les creadores més fascinants i amb més talent del panorama actual: Rebecca Sugar, responsable de gran part dels episodis més venerats de la icònica "Hora de Aventuras" i actualment...

animaccartoon2015.jpg

Una mostra d'Animac Cartoon 2015

per Adrià Carande 18/02/2015

Actualment, quan parlem d'animació, resulta inevitable parar-nos a pensar abans o després en el panorama televisiu. Lluny d'aquelles dècades en les que la programació juvenil es limitava a les decisions d'un grup d'executius centrats únicament en vendre merchandising, el mercat actual de sèries animades gosa d'una frescor poques vegades vista. Conscients...

grangel2015.jpg

El “Toque Grangel”: Grans dissenys, grans designis

per Alfons Moliné 17/02/2015

Nascut a Barcelona el 1963, Carles Grangel va debutar professionalment a principis dels vuitanta quan tot just comptava amb 17 anys. Totalment autodidacta, molt aviat va destacar pel seu talent precoç per al dibuix, realitzant còmics per a Editorial Bruguera i clients d'altres països europeus com Alemanya, Holanda, Suècia o Dinamarca, incloent nombroses historietes amb personatges de Disney.

horaci.jpg

Entrevista amb Òscar Sarramia, creador d'Horaci l'Inuit

per Adrià Carande 16/02/2015

Òscar Sarramia, originari de Lleida, porta treballant com a freelance al terreny de l'animació, el disseny i la il·lustració des de 1996. És el creador, director i director artístic d'Horaci l'Inuit, la propera estrena d'animació infantil a TV3 per part de la productora Imagic-TV.

pierrehebertmagazine2015.jpg

Qüestions de filiació

per Pierre Hébert 10/02/2015

Amb aquestes línies voldria analitzar en què consisteix la “filiació” amb un artista, concretament la meva filiació amb Norman McLaren, quan aquesta afecta tota una vida. Sento dir sovint que seria un “deixeble” o un “hereu“ de McLaren. És molt gratificador sentir-ho, però també suposa una gran exigència.

masaakiyuasa.jpg

Entrevista amb l'animador japonès Masaaki Yuasa

per Xavier Manuel 01/10/2013
El passat mes de juny de 2013, durant els últims dies del festival d’Annecy, vàrem conèixer un dels directors i animadors més originals i que més admirem de l’esfera japonesa contemporània: Masaaki Yuasa. Yuasa-san competia a la secció oficial d’Annecy amb el seu nou curtmetratge, finançat via crowdfunding: Kick-Heart, una història extravagant d’amor que barreja lluita lliure i sadomasoquisme.

joaqunreyes.jpg

Entrevista amb Joaquín Reyes

per Xavier Manuel 20/03/2013
És necessari presentar a Joaquín Reyes? Un dels comediants més trencadors dels últims anys, reinventor del sketch pythonià, impulsor del sempre sorprenent lèxic manxec, imitador de celebritats a mansalva ... i, a més, dibuixant amb un estil personalíssim, ja que aquesta és la seva professió original.

la tumba de las luciérnagas.jpg

(Hiper)realisme a l’animació japonesa contemporània: crònica d’una mutació

per Xavier Manuel 15/03/2013
“No crec que el públic miri amb deteniment les pel·lícules d’imatge real. Malgrat això, hi estan obligades en una pel·lícula d’animació, perquè l’animació capta les coses que fem i reflecteix la realitat d’una manera més sòlida del que n’és en realitat."
Isao Takahata

mercedesmarro.jpg

Entrevista amb Mercedes Marro

per Xavier Manuel 06/03/2013

Mercedes Marro és la directora de Tomavistas, productora audiovisual especialitzada en sèries d'animació. Hem parlat amb ella del seu èxit "Lara què fem?" (nominada als Emmy Kids Awards el passat febrer), de projectes a punt de sortir del forn i de l'estat actual de l'animació catalana i espanyola...

ushevportada.jpg

Entrevista amb Theodore Ushev

per Xavier Manuel 03/03/2013

Nascut a Kyustendil, Bulgaria, Theodore Ushev va fer-se primerament un nom com a artista de cartells en el seu país natal abans d’instal·lar-se a Montreal el 1999. Des d’aleshores, va adquirir una ràpida reputació com a animador prolífic de gran talent gràcies a les pel·lícules Tzaritza (2006) i The Man Who Waited (2006)...

copy3_of_hergueraportada.jpg

La Película del mañana

per Isabel Herguera 02/03/2013

Fa un any vaig passar la tarda del Diwali -la festa de les llums- a l’Institut Cervantes de Nova Delhi, preparant la presentació del curtmetratge Ámár. La sala de projecció és a 200 metres de Baghat Singh Market, veïnat on havia crescut la persona que vaig estimar, i en record de la qual està basat el curt..

HannaHeilborn.jpg

Hanna Heilborn: L'animació com a eina d'humanitat i realitat

per Xavier Manuel 10/02/2013
El passat 8 de febrer, la documentalista sueca Hanna Heilborn ens va acompanyar com a convidada d’excepció a l’acte de presentació d’Animac 2013 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

peterandwolf.jpg

Suzie Templeton: La fascinació de la imperfecció

per Irene Iborra 01/03/2012

L'animació narrativa està més acostumada a la comèdia que al drama.
Potser perquè és més complicat empatitzar amb dibuixos o ninots, patir i sentir amb ells, que riure des de la distància. Malgrat el difícil que pot resultar posar-nos en la pell d'una titella, Suzie Templeton ho aconsegueix. Les seves obres ens agafen dels budells per deixar-nos esglaiats...

El Gat del rabí: un triomf de la nova animació francesa

per Alfons Moliné 01/03/2012

Actualment, mentre els llargmetratges d’animació tradicional s’estan convertint en una “espècie en vies d’extinció”, a Europa i Amèrica s’insisteix en preservar el dibuix animant “de tota la vida” sense per això desestimar la seva combinació amb altres tècniques més recents. ...

grufal2.jpg

El Grúfal: Un clàssic instantani

per Alfons Moliné 01/03/2012

De vegades, tant a la literatura com al cinema, el còmic o a d’altres mitjans, sorgeix el que s’anomena un “clàssic instantani”: una obra que, bon punt surt al carrer, obté immediatament el vistiplau tant de la crítica com del públic i és considerada automàticament com un “clàssic” digne de figurar al costat d’altres grans obres de temps anteriors. ...

 


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325