Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine Entrevista amb Elizabeth Ito, creadora de Welcome To My Life

Entrevista amb Elizabeth Ito, creadora de Welcome To My Life

Durant aquest últim Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, hem tingut el privilegi d'entrevistar a una de les guionistes/storyboarders i directores més importants de "Hora de Aventuras", que recentment va desenvolupar el seu propi projecte per Cartoon Network, "Welcome To My Life"!

Durant aquest últim Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, hem tingut el privilegi d'entrevistar a una de les guionistes/storyboarders i directores més importants de "Hora de Aventuras", que recentment va desenvolupar el seu propi projecte per Cartoon Network, "Welcome To My Life"!

P1030244.jpg


Animac Magazine: Encantats de conèixer-te! Començarem per la pregunta habitual: què et va portar a apreciar la animació i a voler treballar en aquest món?

Elizabeth Ito: És clar! Vull dir, ja estimava dibuixar quan era petita, i crec que acostumava a dir que volia ser autora/il·lustradora de contes infantils, perquè era la primera cosa que vaig saber que podies fer com a dibuixant. Quan vaig crèixer, intentava trobar quin camí com a artista contenia totes les coses que jo volia fer. I m'agrada la música, i m'agradan les pel·lícules, així que crec que la animació és una cosa que combinava totes aquestes coses que m'agraden - especialment dibuixar, això si, ja que hi ha un munt de dibuix involucrat. Així que suposo que simplement estimar dibuixar és el que em va inspirar a entrar a l'animació.

Animac Magazine: Crec que la teva primera experiència escrivint i fent storyboards per a televisió va ser a "Phineas y Ferb", no?

Elizabeth Ito: Sí, em sembla que aquesta va ser la primera vegada que vaig treballar a una sèrie que s'escrivia a partir d'una sinopsi (outline-driven), com Hora de Aventuras.

Animac Magazine: Et va semblar una experència d'aprenentatge, i va ajudar-te amb el teu treball posterior a Hora de Aventuras?

Elizabeth Ito: Això crec! Va ser diferent, perquè d'estudi en estudi, la seva forma de plantejar-se coses basades en sinopsi és diferent... Crec que amb Phineas y Ferb - no ho recordo tan bé perquè va ser fa molt de temps, però els personatges són molt diferents, i la mena de sèries que Disney produeix son tan diferents de les de Cartoon Network, fins i tot a nivell d'acudits... Crec que Hora de Aventuras es troba més a prop de la meva sensibilitat actual. Però així i tot va ser molt divertit treballar allà! Els dos capítols en els que vaig treballar van ser coescrits amb dues altres dones de l'equip de guionistes [Kim Roberson i Aliki Theofilopoulos Grafft], i això em va molar molt.

Animac Magazine: Quin és el moment del que més orgullosa et sents de totes les teves temporades a Hora de Aventuras?

Elizabeth Ito: Era molt divertit fer storyboards amb l'Adam Muto. Els meus moments preferits sempre eren quan l'hi presentava idees al Pen [Ward] i aconseguia fer-lo riure. Era molt, molt gratificant. Et fa sentir bé - és bastant difícil, una mena de repte. Hi ha un acudit que vaig escriure una vegada on el Senyor Magdalena es treu l'envoltori i diu una cosa, i nomès recordo sentir-me molt orgullosa d'haver fet riure al Pen.

at_cupcake_2.jpg

Animac Magazine: Com has mencionat, vas ser responsable de, en la meva opinió, alguns dels episodis més icònics dins la primera temporada de Hora de Aventuras - em preguntava quina era la cosa que més gaudies d'escriure i, més endavant, de dirigir; i com aquestes dues posicions a la sèrie es diferencien l'una de l'altra.

Elizabeth Ito: Quan feia storyboards, m'encantava escriure. M'encantava escriure acudits i diàlegs, diàlegs molt absurds... Crec que, encara més que al Pen, simplement m'agrada sentir a la gent reaccionant als meus storyboards, com ara rient i passant-s'ho molt bé. És molt diferent de ser directora, on diguem que confies en una altra persona i dónes suport a la seva visió, i crec que t'assegures de que no preténs alterar el que ells estàn fent per a que segueixi notant-se que és la seva història.

Animac Magazine: Durant el panell, has mencionat alguns dels teus propòsits per a Welcome To My Life, com ara personatges amb els que et puguis identificar, una sensibilitat més calmada... Si el teu curt es converteix en sèrie, són aquests alguns dels temes que t'agradaria explorar més profundament amb aquesta?

Elizabeth Ito: Sí! Sóc molt fan dels documentals, així que m'agradaria que tingués aquest mateix estil. Acostumava a dir que hauria de ser com un reality show, però hi ha reality shows que són terribles, així que potser no! (riu) Però sí, m'agradaria que els nens s'identifiquessin amb aquest personatge que és diferent però entranyable. Crec que això seria genial.

Animac Magazine:
També has mencionat durant el panell que vas intentar produir Welcome To My Life per Disney abans de Cartoon Network. Ens pots parlar una mica d'això?

Elizabeth Ito: Va ser fa molt de temps, estic intentant recordar gran part d'allò, però va ser diferent perquè és un estudi diferent - hi ha limitacions dins la llibertat per a fer coses diferents... Una de les coses que la gent acostuma a comentar - crec que en George [Gendi] ho ha mencionat abans - és la presència d'aquesta increïble llibertat a Cartoon Network per a fer aquests curts d'una manera única i personal, i és molt difícil ser capaç de fer això a Disney. Potser és diferent per altres persones, pero per mi, si les coses són molt diferents es posen molt més nerviosos allà... Per sort, a Cartoon Network, m'ha agradat moltíssim treballar amb els executius que han ajudat a incorporar gent amb totes aquestes diferents visions.

Animac Magazine: Última pregunta! Què els hi diries als lectors que poden estar considerant veure el teu curt - o futura sèrie! - desprès de llegir aquesta entrevista?

Elizabeth Ito: Crec que la trobaran increïblement diferent a tota la resta de coses que hi ha ara a la televisió, i realment espero que sigui fresca i nova - i fins i tot nomès visualment, espero que sigui reconfortant veure una cosa que és animació 3D però es veu diferent, i veure com encaixa al món real... Sí, animaria a la gent a veure-ho, nomès per a que vegin com és el sabor d'una cosa diferent. (riu)Entrevista realitzada per Adrià Carande

Fotografies per Carolina López


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325